beograd

Za sve one koji planiraju da ga posete, kao i za sve druge koji žele da se presele, ali i za one najvernije koji žive u belom gradu, moj Beograd na 011 načina.

Beograd na reci– Zato što je drugačiji doživljaj grada na vodi.

Zapravo, sa koje god strane da mu priđete Beograd je lep, ali, nekako uz reku je poseban doživljaj grada. Leti na splavovima, kafićima sedite i uživate u svojoj kafi, daleko od gradske gužve. Slušate neku dobru muzikicu i “I feel so good”.

beograd

beograd

Beograd noću – Zato što je najbolji provod u gradu.

Kažu da nas zato najviše vole stranci, pogotovo mladi. Provod je zagarantovan, bilo da odaberete kafanu, živu svirku ili druženje u kafiću. Beograd jednostavno živi noću. Ne čudi da je provod dobar, kada su za to najviše zaslužni oni koji prave tu atmosferu, a u tome su najbolji.

Kultura u Beogradu  – Zato što ima šta da kaže i ponudi.

Veliki broj kulturnih manifestacija i dešavanja,barem jednom nedeljno možete dozvoliti sebi da se kulturno uzdižete, samo ako to želite. Veliki broj galerija, muzeja sa stalnim postavkama, promocije knjiga, koncerti etc.

beograd

Mladi Beograda – Zato što su mnogoooo talentovani i pametni.

Beograd veoma ponosno može da priča o svojim mladim i talentovanim ljudima. A i tako dobro znaju da nas predstavljaju u svetu na mnogim takmičenjima. I ne samo da nas predstavljaju, već donose uvek najbolje rezultate.

Beograd danju – Zato što je prepun raznih i najiskrenijih emocija.

Uđete li u gradski prevoz, ili čekate red u pošti, ili pazarite nešto u pet shop-u, videćete najrazličitije i najiskrenije emocije  ljudi. Gužva, ludilo, nervoza, srećna lica, nasmejana, tužna, vesela ili zaljubljena. Uživajte u Beogradu danju jer pruža sve emocije. To je najbolji način da upoznate njegove ljude, kada su sami sa sobom i svojim mislima.

beograd

Sport u Beogradu –Zato što se treba baviti sportom.

Zaista Beograd ima veliki broj sadržaja, kako  za mlade, tako i za starije. Većina terena su otvoreni i besplatni, tako da nema izgovora „Ja nemam vremena, ne mogu „ i sl.  Da ne pominjem leti Adu, i veliki broj sadržaja.

beograd

Beogradske face  – Zato što bez njih  ne biste razumeli Beograd na pravi način.

To su vam oni likovi i face, bez kojih jedna kafana ne bi imala smisla, ukoliko oni ne bi sedeli na svom mestu. Ukoliko se ne pojave na otvaranju izložbe ili na promociji knjige. Ukoliko ih ne vidite da zauzmu svoje mesto na ulicama grada, ili u poznatom klubu. Znaju mnogo, razumeju se u sve, mudro ćute kada treba, pametno pričaju, samo ako ih ne mrzi.

Zgrade u Beogradu– Zato što su jako lepe i jedinstvene.

Zato što ima novih, starih, oronulih, iscrtanih morulima, dotrajalih, modernih, savremenih, velika raznolikost arhitektonskih stilova. Ne znam koju bi zgradu izdvojila kao najlepšu, ali eto mala prednost ide zgradi Beogradske zadruge u Karađorđevoj ulici.

beograd

beograd

Street fashion u Beogradu –Zato što sa malo postižemo mnogo.

Stil, pre svega devojaka može da se poredi sa milanskom modnom pistom. Kolika je tu samo maštovitosti, od spajanja nespojivih boja, tufni sa životinjskim printom, a da sve to ima smisla, i privlači pažnju.

Beograd u svetu – Zato što nas ima svuda i poznati su širom sveta.

Novak Đoković, Branka Katić, Momo Kapor, Ivo Andrić, Olivera Katarina, Radivoj Korać, Duško Radović i mnoooogi drugi.

Otvorenost Beograda – Zato što je dobar drug.

Ko god da dođe u Beograd, neće se osećati usamljeno i kao stranac. Beograd pruža ljubav svima i prihvata sve. Nema različitosti. Nemojte se čuditi, ako vas neko, samo nakon pet minuta poznanstva pozove na kafu ili ručak u svoj stan, ako vam se ponudi kada vam je potrebna pomoć.

beograd

beograd

Sve fotografije Beograda slikala Ivana Lilith Todorović.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *