snimanje filma

Dokumentarni film je poseban žanr i meni omiljen. Obožavam da ih gledam, posebno ako se tiču anegdota sa putovanja. Ovo su mojih top 5.

Razmišljala sam o čemu bih danas mogla pisati, i palo mi je na pamet da to budu dokumentarni filmovi o putovanjima.

Neke od njih sam odgledala davno, neke nedavno, ali one najkvalitetnije i meni najbolje mogu gledati nekoliko puta – pa dok ne dosade, a valjda neće.

Priznajem da volim da gledam filmove, ali  samo kada ugrabim vreme (znači retko). Tolliko ima kvalitetnog programa koji vas bukvalno mogu zakucati za fotelju, sa najvećom činijom kokica ispred i nogama podignutim na tabure. Uvek poželim nakon gledanja da se nekim čudom transportujem na mesto o kom sam upravo odgledala film. Ali još nisu izmislili takvu spravu, pa kad čujete vi mi javite.

Priznajem, volim da gledam Travel Chanel, zato što nudi raznovrstan program, gde mogu da odgledam jako korisne serije i da saznam mnogooooo toga.

Izdvojila sam nekoliko dobrih dokumentarnih filmova(sigurno da ima još kvalitetnog programa), a nadam se da i vi imate neki dobar predlog, pa bi volela da čujem šta preporučujete.

Travel Man – britanski humor ko voli. Za mene lično omiljeniji dokumentarni film, jer jako dobro prikazuje slike života bilo gde da se nađe na kugli zemaljskoj. Šarmantno i veoma autetintično.

The Silk Road – dokumentarni film o Putu svile.

Antony Bourdain Parts Unknown – serije koje je su snimane za BBC.  Iza Antony Bourdina stoji zaista veoma kvalitetan i posvećen rad, pa su mnogi nakon njegove smrti (izvršio je samoubistvo)ostali u čudu zbog čega je to uradio.

Great Indian Railway Journeys – fantastičan dokumentarac o Indiji, koju naravno upoznajete, kako drugačije u Indiji, nego kroz putovanje vozom.

Svet na dlanu – da ne preskočim ni fantastična putovanja koja je u svojoj seriji dočarao Slobodan Mićić. Sigurno ste pogledali barem jednu epizodu.

You may also like...

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *