Drago mi je da si ovde, pa je red i da se predstavim.

Ja sam Ana Plavšić, na prvom mestu ljubitelj prirode. Osim toga, ja sam i pisac, copywriter, content writer, urednik, storyteller i mentor za pisanje. Takođe, dugo godina sam radila kao web novinar.

Čime se ja bavim? Odgovor je tako očigledan, zar ne? SLOVIMA.

Od jednog slova nastaje reč, od reči rečenica, a od rečenica pesme, priče, knjige, tekstovi za web, prodajni tekstovi, moto itd.

Kao neko ko je studirao ekonomiju, REČI su uvek bile najbolji način mog izražavanja. Čak sam i brojeve pisala slovima!

Od malih nogu, nastupi na predstavama, nagrade za recitatora, nagrade u osnovnoj školi za radove, pa kasnije i nagrade za poeziju. Veliki broj pesama objavljen je u zbornicima, kako u Srbiji, tako i u Bosni i Crnoj Gori.

Nagrade i priznanja:

  • Pesma “Kada bi mi rekao” objavljena u zborniku Lirska kruna
  • Bokeški forum NVO – Regionalni pjesnički konkurs Tivat 2018 – Napiši jednu ljubavnu u organizaciji  NVO „Bokeški Forum”. Pesma “Obećao si mi” objavljena u Zborniku.
  • Udruženje nezavisnih pisaca prva nagrada za pesmu “More” 2019.godine.
  • Klub umjetničkih duša Mrkonjić grad – Pjesma nad pjesmama 2020.godina – Nagrada za najromantičniju ljubavnu pjesmu – pesma „Kada bi mi rekao“
  • Moj roman “Mare Magnum” ušao je u najjuži izbor za književnu nagradu Miroslav Dereta.
  • NVO Oaza znanja pesma za decu “Zauvek ću biti dete” 2019 – pesma “Predgrađe”  se našla u najjužem izboru od deset najboljih i objavljena je u zborniku.

Počela sam da pišem prvo poeziju, da bih završila sa pisanjem za decu.

Moja prva knjiga za decu “Avanture mladog Milisava” izašla je iz štampe u septembru 2022. godine. Podržana je od strane pedagoga, kao i nastavnika u osnovnoj školi. Recezenti su i Teodora Ristovski, glumica, kao i Borka Tomović, poznata po ulozi u emisiji za decu “Plava ptica”.

Pored njih dve, Jelena Đorđević, koja je glas pozajmila crtanim junacima Pepa Prase i Mini Maus, i Morea Banićević pisac za decu su imale divne reči za glavnog junaka Milisava.

Ukoliko ste propustili čitanje moje prve knjige “Avanture mladog Milisava”, možete pogledati i naručiti OVDE.

  • Karavan Milisava predstavlja interaktivna druženja sa decom, kako bi se deca na veoma kreativan način upoznala sa knjigom, a sve u cilju da zavole na vreme i razvijaju želju i volju za čitanjem knjiga. 
  • E-book “Savladajte uverenja koja vas koče da pišete”, pomogao je mnogima na njihovom putu razvoja. I dalje je dostupna knjiga za svakog ko želi da radi na svom pisanju.
  • “U zdravoj sredini rastu zdrava deca!!”moj je  slogan i glavni moto Dečijeg festivala Oplenac, koji se održava u organizaciji fondacije “Koreni”.
  • Autor sam jedinstvene radionice kreativnog pisanja za decu “Uhvati reč”. 

I to je taj kreativni deo pisanja, koji me vodi i dan danas. U kreativnom procesu nastaju najlepše pesme i priče za decu i odrasle.

A kako to sa rečima veliki je izazov, one vas “vuku” da im dajete neke druge oblike, da ih posmatrate iz drugog ugla.

Npr. slovo P, kada okrenete postaje malo slovo b!! I taj ugao posmatranja, doveo me je do prodajnog pisanja, tj. copywriting-a.

Pre šest godina, počela sam sa učenjem copywriting-a. Završila kurs online kurs Creative Writing kod Brando Skyhorse, profesora na Wesleyan University u Americi, kao i kurs Writing Novel, poznate spisateljice Cristine Lopez.

Ubrzo sam počela da pišem prodajne textove, stigla do editora i urednika i sada je došlo vreme da sva znanja prenesem drugima.

U radu sa mnom preskačete sve godine učenja kroz koje sam ja prošla.

Pogledajte ovde kako možemo raditi zajedno ili mi pišite na blogana.rs@gmail.com 

U MEDIJIMA

1.Predstavljanje knjige o Milisavu na Dečjoj nedelji u biblioteci Jagodina

2.Gostovanje u Beloj Crkvi