kopaonik

Dolazi nam sezona skijanja, a gde biste prvo otišli nego na Kopaonik. Šta sve možete raditi na ovoj planini u sezoni, ali i van sezone?

Ski opening ove godine je od 7. do 11. decembra, i da vas obradujem ima još uvek mesta, obzirom da je otvaranje uvek krcato i teško se nalazi krevet viška.

Što se tiče Kopaonika veoma sam pristrasna, i ja ga puno, puno volim – “cok” što bi rekli Turci. Kopaonik je prelepa planina, i ne samo zimi, već tokom cele godine. Ako niste, napravite izuzetak i posetite Kopaonik leti, uživaćete zaista.

Sećam se svog prvog zimovanja, i prvih “koraka” na skijama, bilo je zaista za jedan home video, i to onaj smešan video. Ali, eto i da se pohvalim malo, već drugog dana sam se spuštala niz Karaman greben. Osećaj koji sam tada imala je da bi svako leto dala za jedno zimovanje, drži me i dan danas.

Skijanje je zaista sport, koji se može svrstati u adrenalinske, jer osećaj koji imate dok skijate, tera vas sve vreme na još.

I ako se staze otvaraju oko devet ujutru, i zatvaraju oko pet popodne, verujte da je malo vremena za one prave ljubitelje skijanja, kojima nikada nije dosta.

Kopaonik

Kopaonik sa svojim Pančićevim vrhom (2017m)čini našu najvišu planinu u Srbiji. Kada ste na samom vrhu, poseban je osećaj i doživljaj kada pogledate sve ono što je “ispod vas”- kao da ste na nebu, al ne zaljubljeni, već uživate uz neku kaficu u kafiću.

Posebno volim kada pravim pauzu u nekom od kafića na stazi i sedim samo u džemperu, dok je napolju veliki minus, ali sunce prži, kao da je leto.

Na Kopaoniku, ukoliko niste ljubitelj skijanja imate veliki broj aktivnosti koje možete priuštiti sebi. Uživati šetajući prirodom, izabrati neki sport na terenu, ili u nekom od hotela uživati u spa delu.

Kopaonik

Kopaonik ima tako 39 skijaških staza, od kojih  najviše ima plavih 23. Za potpune početnike postoji ski škola i odlični instruktori skijanja, koji će vam pomoći da brzo savladate ovaj sport.

Sezona skijanja ove godine počinje u decembru,a  otvaranje je planirano za 7.decembar, kada je ski pas veoma povoljan, i možete ga kupiti po nižoj ceni.

Kopaonik

Tokom leta održavaju se brojne manifestacije, kao što su razni trkački maratoni, i poznata Dani borovnice u avgustu mesecu. Leti možete šetati po ovoj prelepoj planini, jer postoji veliki broj pešačkih staza. Koji god period da odaberete da odete na Kopaonik, uvek će biti zanimljivosti za svakog.

Kopaonik

Za smeštaj nemojte brinuti, jer na Kopaoniku sada postoji veliki broj hotela, apartmana i privatnog smeštaja. Hoteli su luksuzni sa kompletnim sadržajem, od dela za iznajmljivanje skija, ostave za skije, bazena, spa dela, velikih soba, parkinga, pa do privatnog smeštaja u iznajmljenim sobama, ili za veće društvo možete iznajmiti i celu kuću.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *