Maja-Volk

 

Kada vas zasvrbe tabani i kada vas uvati neki “neizdrž” dok ste kod kuće, znate šta vam je činiti. Odmah organizujte za sebe neki izlet, bilo jednodnevni ili na dva dana, svakako će vam prijati, a tabane ćete oladiti.

Na koji god kraj Srbije da se uputite za vikend, nećete pogrešiti, jer će vas na svakoj strani naše zemlje sačekati neko iznaneđenje. Zavisi šta je ono što vas privlači, koliko ste željni da istražujete i da upoznajete Srbiju, kao i kakav vid odmora vama odgovora. Ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora, ideja za jedan lep i ispunjen vikend jeste „Vikend zdavlja“ kod Maje Volk u Babama.

Babe se nalaze na samo 40 km od Beograda, i veoma brzo se stiže do ovog prelepog seoceta. Možete doći avalskim putem ili auto putem, možda vam je tako brže. Iz sela Babe vrlo brzo ćete se naći na Kosmaju, birajte peške, verujte mi na reč. Priroda će vas oduševiti.

Maja Volk je osoba koja zrači svojom pozitivnom energijom, vedrim i mladalačkim duhom, koja intezivno radi i konstantno uči, i za sebe vrlo skromno kaže da je uvek na početku. Nakon svih životnih iskušenja i izazova sa kojima se izborila, trenutak kada je rešila da pređe na sirovu hranu, smatra trenutkom svoje velike promene u životu.

Veliki broj radionica, knjiga, edukacija i stalno usavršavanje i znanje koje nesebično deli sa drugima, nekako je bilo očekivano da će sve to morati da objedini  u jedan koncept, i da sva svoja znanja   ponudi na jedan malo drugačiji način.

Pre tri godine se odlučila da na svom imanju u Babama krene sa vikednima zdravlja, koji zapravo čine jednu celinu , jer su sve stečene veštine i znanja o zdravom načinu života, obuhvaćene ovim programom, tj. vikendom.

Sa dolaskom proleća Maja Volk otvara vrata svoje kuće, tada i počinju radionice, i traju sve do kasno u jesen, čak i do novembra, ako vreme to dozvoli.

Zdrav način života se odnosi, kako na vaš um, tako na vaš duh, i naravno na telo. Tako je i koncipiran ovaj program, jer se upravo radi na vašim osećanjima i na vašem telu.

Kada sam došla kod Maje, potrefila sam baš vreme ručka.  Gosti su uživali, uz lepo pripremljenu i serviranu sofru, koju je naravno u svojoj kuhinji zgotovila Maja Volk.

Još nisam ni sela za sto, a ispred mene je bio već poslužen pun tanjir hrane . Moj zdrav tanjir se sastojao od belog sosa od indijskog oraha,  zelenih krekera,  crvenih čufti ili falafela, na marakonskom jeziku, i salate od paradajza. Dakle, sve zdrave boje bile su na meniju.

Na kraju ću vam otkriti Majine recepte za ovaj jedan zdrav ručak. Ćufte pikantne, dosta karija i bibera, krekeri koje Maja Volk zove hlebići i prelep sos koji ćete vrlo jednostavno napraviti.

Uživala sam, kako u hrani, tako i u priči.

 

 

 

Vikend zdravlja počinje petkom u deset ujutru, a završava se u nedelju popodne. Međutim, ukoliko želite da provedete jedan dan, jednu noć, Maja daje slobodu svima da program prilagode sebi i svojim mogućnostima, s tim što su sva tri dana neophodna i zaokružuju priču o zdravom životu, i pružaju vam nove uvide i način razmišljanja.

Maja Volk

Maja Volk

Ovo divno imanje je veoma lepo osmišljeno i na njemu se nalazi sve što b trebalo da zadovolji jednog pasivnog ili aktivnog gosta. U centralnom delu se nalazi kuća, sa fantastičnim tremom, na kom se nalazi ručno izrađena ugaona garnitura od paleta, dok su iza kuće apartmani za goste. Veliki broj sprava za vežbanje, bazen, sauna, tako da i najzahtevniji i najprobirljiviji gosti mogu da zadovolje svoje afinitete.

 

Deo programa koji se odnosi na telo,   podeljen je na sledeće vežbe :

 • vežbe za oči, Dr. Bejtsa
 • kosmonautske vežbe, tj. vežbe za kičmu
 • stajaća joga koju može lako svako da izvodi, bez nekog prethodnog znanja joge
 • naravno jutarnje ili večernje šetnje po izboru. Gde ćete lepšu šetnju nego na ovako oštrom i svežem vazduhu. Samo pomislite na koje plodove prirode  uz put možete naći i ubrati za poneti.

Time ste nahranili svoje telo, dok se rad na osećanjima odnosi na :

 • vežbe disanja i
 • krugove bliskosti u kojima kroz priču,  iz vas izlaze neke možda i potisnute emocije, koje ste negde davno zaboravili.

Ukoliko je društvo opušteno, veče može da se završi sa muzikom, jer će vam domaćica  rado odsvirati nešto na harfi. Obzirom da ovaj koncept za nekog može da bude naporan, jer  veći broj gostiju dolazi iz grada, gde ne postoji dodir sa prirodom, i prvo što će vas otrezniti jeste oštar vazduh sa Kosmaja, a onda i tempo koji vam forsira Maja.

Zato se nemojte  začuditi ako ste uveče već u devet u krevetu. Nemate TV, WI FI vam je doziran, a uspavaće vas cvrkut ptica ili neka knjiga iz bogate Majine bibiliokteke. Na vama je da izaberete.

 

 

 

Ono što zaokružuje priču o jednom zdravom vikendu jeste i hrana, koju Maja Volk specijalno i sa ljubavlju priprema za vas. Sve je naravno sirova hrana, i ono na šta je domaćica posebno ponosna, što veliki broj ljudi nakon njenog vikenda nastavi sa ovim načinom ishrane, i to smatra svojim uspehom.

Majina kuhinja je specijalno kreirana i pravljena po njenoj želji i komletno je opremljena od paleta. Kuhinja je deo kuće koji je oaza.

 

 

 

Kada dođe nedelja popodne i kada društvo treba da se razilazi, svi gosti odlaze sa utiskom. Nekako se čini da ovaj vid ponude nije toliko zastupljen kod nas, a s druge strane ono što ga čini drugačijim i posebnim jeste upravo majstor radionice – Maja Volk.

Utiske gostiju vam neću prepričavati, ostaviću da ih sami doživite, ali ću vam reći da se mnogi gosti rado vraćaju.

Recepti za sirovi ručak :

Čufte ili ti falafeli

Cimet, biber, korijander, maslinovo ulje, đumbir, kurkuma, kari i sušeni paradajz. Sve dobro pomešati i oblikovati male ćufte.

Sos od indijskog oraha

Susam, sirovi ind.orah, pola šoljice susamovog ulja, limun, beli luk, himalajska so i vode, kako bi napravili gustinu koja vama odgovora. Sve sastojke pomešati dobro.

Krekeri sa četiri vrste žitarica

Kukuruz, heljda, suncokret i dodajte još jednu žitaricu po svom ukusu. Što više začinskog bilja, ruzmarin, peršun, bosiljak. Oblikujete ih kao krekere i stavite u dehidrator.

Uživajte u jelu.

P.S. Ovog puta imali smo problem sa fotografijama, pa su malo lošijeg kvaliteta.

http://www.youtube.com/watch?v=B5zwy55Dtho

You may also like...

14 Comments

 1. Poštovanje.

  Kada je sledeći vikend zdravlja kod Maje i na koji kontakt telefon možemo da se informišemo.

  Hvala, pozdrav

 2. Pozdrav Jovana,

  Poslala sam vam poruku na email.

 3. Mirjana Tomašević

  Cenim vašu energiju.Volela bih da provedem dan kod Vas na Kosmaju.kako da zakažem?

  1. Pozdrav Mirjana, poslala sam vam email.

 4. Molim lepo i ja kontakt za vikend zdravlja!

  1. Poslala sam vam email..pozdrav

 5. Molim vas informacije o terminima za vikend zdravlja.
  Hvala!
  Marija

  1. Postovana,

   Mozete se obratiti Maji za vise informacija.

   Hvala

   1. A da li mogu dobiti mail njen?
    Hvala!!

 6. Pozdrav Marija,

  Možete joj pisati na FB, verujem da će vam odgovoriti.

  Pozdrav

 7. Poštovani,
  Zamolio bih Vas za informaciju koja je cena vikenda za 2. osobe?
  I da li se može rezervisati svakog vikenda ili imate određeni vikend kada organizujete ovakav program?

  Pozdrav,
  Dragan

  1. Postovani Dragane, javite se Maji na FB. Hvala

 8. Htela bih uplatiti prijateljici weekend gde cu naci informacije..hvala

  1. Dobar dan Danijela, morate se obratiti Maji. Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *