Putovanja sa malo para

Želite konačno da nađete ključ za vaša putovanja sa malo para? I ja sam bila u toj fazi, dok nisam otkrila neke male cake! Evo o čemu se radi.

U današnje vreme, kada je kupovina svega i svačega „iz fotelje vašeg doma“  zašto tako ne bi bilo i kada su putovanja u pitanju.

DakleM, putovanja po svojoj želji, koja kreirate sami , po svojoj želji, broju dana, maršruti i ostalim detaljima. I da, putovanja sa malo para.

Odavno, u svetu, putnici ne koriste usluge turi stičkih agencija, a sve više i kod nas,  prave aranžmane u sopstvenoj režiji , što je po meni bolje rešenje.

Sve odredite sami – možete kreirati tačan broj dana koliko želite da se zadržite na odmoru, da posećujete mesta koja vi želite, da bude tačno onog datuma kada vi odredite.

Da odsednete u hotelu ili bilo kom drugom smeštaju, kategoriji, mesto na kom se hotel nalazi, koji vi izaberete i sve ono što je najbitnije, budžet koji sami odredite.

I ne samo što pravite put po svojoj želji, već ćete na ovaj način mnogo uštedeti.

Kako do putovanja sa malo para?

Dobijam mnoga pitanja u vezi sa cenom i plaćanjem svojih putovanja, pa sam zato rešila da napišem kratak vodič – kako do jeftinog puta.

Daću vam neke predloge koji bi mogli da vam posluže, onako kako ja to radim.

Kako naći smeštaj?

Što se tiče smeštaja, postoji veliki broj sajtova, koji nam nude mogućnost da putovanja budu pristupačna i dostupna baš onako kako ste vi to smisili, a ne onako kako vam agencija nudi u svom aranžmanu.

Neki od sajtova koji se najčešće koriste za pronalazak smeštaja:

Prvi i najbolji jeste booking – sajt na kom se nalazi veliki izbor hotela, hostela koje uz pomoću velikog broja filtere dolazite do idealnog za vas. Vršite pretragu po ceni, delu grada, po ocenama gostiju I sl.

Smeštaj u hostelima hostel – hostelbookers tu se nalazi veliki broj hostela, ali i jeftinijih hotela.

Couchsurfing – popularan sajt među mladima gde možete koristiti sobu, krevet ili kauč u dnevnoj sobi kod svog domaćina. Usluga je potpuno besplatana, a otvarate sebi priluku za nova poznanstva. Ovde je potrebno da imate svoj nalog, kako bi ostvarli interkaciju sa ljudima koji nude svoj krevet.

Airbnb – iznajmljuju sobe ili ceo stan ili kuću. Takođe potreban nalog.

Postoji još jako veliki broj sajtova za pretragu, ja sam navela samo one koji su do sada pokazali kao najbolji. Ukoliko želite detaljan opis, mogu vam pisati I o tome, nekom drugom prilikom.

E sad, na šta je bitno obratiti pažnju:

Ja sam najviše verna booking-u i do sada sam bila zadovoljna svaki put. Kada planirate put, stvari koje mogu umanjiti cenu smeštaja su:

  • Rezervacija radnim danima – ukoliko je moguće bookirajte datume tokom nedelje, jer su cene smeštaja više vikendom
  • Minimum tri noćenja – većina hotela ima različitu cenu za jednu ili dve noći, dok boravak, od tri I više noći smanjuje cenu
  • Nekoliko dana unapred – što je vaš polazak bliži  datumu vaše rezervacije, tako imate manje izbor hotela, sa većom cenom. Pokušajte planirati put bar mesec dana unapred.
  • Tajna ponuda – booking ima svoje tajne ponude, a to znači da određeni hoteli, u vremenskom period nude sobe po dosta nižoj ceni.

Prevoz za vaša putovanja sa malo para! O da, moguće je!

Što se tiče letova, sada su u Srbiji dostupne low coast kompanije, koje nude jeftine cene karata. Iz Srbije, lete iz Beograda i Niša, a možete određene letove bukirati iz Budimpešte, jer imate veći broj gradova.

Isto pravilo, kao i za smeštaj važi, bokirajte kartu bar mesec dana unapred, jer će tako cena biti povoljnija.  Kada kažem povoljnija, to znači mnogoooo. Iz Niša za Milano, možete kupiti povratnu kartu za 20eur, takođe i za Bratislavu. Ryanair leti tokom cele godine iz Niša.

Ako poredite da će vas put od Bgd do Niša, koštati više nego let do Italije ili Nemačke, onda nema ni trenutka razmišljanja, da odma krenete da planirate svoj put.

Kada dođete u određenu destinaciju, sigurno da želite da posetitie sva ona mesta o kojima ste čitali ili su vam drugi pričali. I tu važi ono pravilo, “koji dan pre”. Veliki broj muzeja I turističkih atrakcija jednog grada nudi povoljnije uslove kupovine karata direktno preko sajta.

Putovanja sa malo para

Pre svega, to mogu biti povoljnosti koje dobijate uz kupovinu, dobićete još neku free uslugu, ili kupovinom city card, dobijate recimo vožnju metroom + beslatni ručak + besplatni ulazak u određene muzeje I još mnogo toga.

A ono što čini posebnu pogondost, bar za mene, jeste ušteda vremena. Npr. ukoliko želite da obiđete Ajfelov toranj ili muzej Luvr, preporuka je kupovina karte online, iz razloga jer ulazite odmah, ne čekate u redu, jer u redu, dok čekate,  gubite još dragoceno vreme.

Pa šta onda čekate, niste se još spakovali? Kreirajte svoja prva putovanja sa malo para!

Ukoliko imate još neki dobar predlog kako uštedeti na putu, kako potrošite manje para i kako kreirati putovanja sa malo para, pišite. Ako imate slična iskustva, podelite ih sa mnom. Biće i drugima od koristi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *