PUTOVANJA

Putovanja za Novu godinu!

putovanja za Novu godinu
Posted by BlogAna

Bliži nam se Nova godina, a vi još  uvek ne znate ni gde ćete, a ni šta ćete sa sobom? Kako ustvari izgledaju putovanja za Novu godinu i kako ih planirati?

Da li je ZA VAS bolje ostati kod kuće ili dugo unapred planirate putovanja za Novu godinu?

Moja preporuka jeste da su novogodišnji praznici uvek, ali uvek lepši, ako ne lepši, onda barem drugačiji, nego da ostanete u svom gradu.

putovanja za Novu godinu

Putovanja za Novu godinu! Gde i kako?

Putovanja tokom godine su posebno interesantana, i birate ih shodno vašim željama i potrebama u datom trenutku. Za Novu godinu, priča je sasvim drugačija. Znate da vas čeka slavlje i ludilo, ali na neki drugi način – na način koji je tipičan i karakterističan upravo za taj grad.

Da li ćete otići na trg, da li ćete provesti u krugu poznanika ili ćete se jednostavno izgubiti u ulicama vama nepoznatog grada, sami odlučite.

Ukoliko želite, pre nego što stignete na vašu izabanu destinaciju možete da kontaktirate TO i da dobijete informacije kakav program se očekuje za doček.

Ukoliko vam ne zvuči interesantno, birajte šta god želite za sebe.

Mene kada biste pitali, ja bi svaki doček čekala na nekom drugom mestu, u novom i neistraženom gradu za mene.

Nekada se kockice poklope, nekada ne, ali svaki moj doček u inostranstvu bio je poseban i drugačiji. Recimo, kada sam bila u Parizu za doček Nove godine, iznenadila sam se koliko Parižani ne pridaju značaja Novoj godini. Oni se više posvete Božiću, a za Novu godinu se čisto okupe, kako bi se ustvari dobro zabavili.

Prednovogidšnja euforija se oseća, ulice su pune, ljudi se sudaraju, i svi negde žure – rasprodaje su velike, i možete za sebe naći lepe odevne komade po doooosta nižoj ceni.

Moji utisci sa putovanja za Novu godinu!

Kada bi trebalo da biram, a teško se odlučujem  – doček Nove godine u Parizu bio mi je najlepši, a nakon toga Nova godina u Pragu. Po tom pitanju ja sam kao malo dete, i ja se najviše radujem i najviše me privlače novogodišnji štandovi sa ukrasima, i kuvanim vinom of course.

Na svakom ćošku sve je lepo osmišljeno. Prag je posebno lep zimi, grad je lepo okićen. Na Trgu Vlaclavske namesti nalazi se velika jelka, deo sa štandovima gde možete popričati sa ljudima koji prodaju svoju robu, popiti čašu dobrog vina, i opustiti se u muzici.

putovanje za Novu godinu

Ukoliko još niste odlučili gde ćete za Novu godinu, možete izabrati Budimpeštu ili Beč, jer je doček takođe posebno lep.

Ako uspete da odvojite i koji dan pre Nove godine, onda je Beč pun pogodak za vas. Christmas market u Beču je prava poslastica. Za vreme Božića na Rathausplatzu  nalazi veliki broj malih kuća na tradicionalnom božićnom marketu. Tu možete pronaći za sebe božićne poklone, ukrase božićnog drveta, ručne radove, kulinarske poslastice, slatkiše i pića kako biste se ugrejali.

Nedaleko odavde je Božićno selo na Marija-Theresien-Platz-u, između Muzeja Kunsthistorisches Wien i Naturhistorisches Museum Vienna. Tokom Božića postavlja se štandovi na kojima se takođe nalaze pokloni, a gospel hor pravi još lepšu atmosferu.

Isto tako, Božićni market ispred Schönbrunn palate  pretvara se u novogodišnji market, kao i Božićno selo u palati Belvedere.

Na Karlsplatzu u ponudi je lep program za decu, a pre svega veliki broj predmeta za kupovinu. Sva hrana u ponudi je organski sertifikovana.

Nova godina će brzo, a odluka je samo vaša. Neka vaša putovanja za Novu godinu budu za pamćenje.

Leave A Comment

BlogAna

Ništa iza mene, sve je preda mnom, kao što je uvek na putu. (Džek Keruak)