SRBIJA

Rezervat Carska bara – foto safari!

carska-bara
Posted by BlogAna

 

 

Carska bara je specijalni rezervat prirode koji se nalazi na 50 km od Beograda. Kada krenete zrenjaninskim putem, računajte na vožnju od sat vremena ili manje.

 

Provela sam jedan divan dan u ovom rezervatu, a preporučujem i vama od srca, jer kada se nađete u ovakvom okruženju, verujte mi, osećaj je kao da ste na nekom drugom kraju sveta.

Carska bara

U ovom rezervatu prirode ima 250 vrsta ptica, pd kojih su 140 uslovno gnezdarice, a ono što je poseban raritet ovog mesta što se njegova ornitološka vrednost ogleda u broju ugroženih vrsta, misli se i globalno ugroženih vrsta, sa evropske Crvene liste.

Ukoliko se odlučite da posetite ovaj deo Srbije, turistička ponuda rezervata je zaista raznovrsna. Ono što je posebno važno naglasiti da obilazak turističkim brodom jeste obavezan, a obilazak koji traje dva sata, je u pratnji vodiča, koji je prepun znanja, i koji će na svako vaše radoznalo pitanje imati odgovor.

Carska bara Zrenjanin

 

Osim obilaska rezervata čamcem, možete uživati i u :

  • Šetnji stazom zdravlja
  • Foto safari – razgledanje i fotografisanje
  • Bird-watcing program
  • Rekreativnom ribolovu
  • Iznajmiti kanu ili čamac na vesla
  • Poseta prirodnnjačkoj kući

 

Kada završite obilazak rezervata, savet je da odete na dimljenog šarana u restoran Sibila. Restoran se nalazi na samom ulazu u rezervat.

Ja sam odlučila da vam moj utisak sa Carske bare, prenesem kroz više slika. Ukoliko ste već posetili ovaj rezervat prirode, radujem se da čujem vaše utiske.

Carska bara Zrenjanin

Carska bara Zrenjanin

Carska bara Zrenjanin

Carska bara Zrenjanin

Carska bara Zrenjanin

Carska bara Zrenjanin

Carska bara

Carska bara

Carska bara

Carska bara

 

 

Leave A Comment

BlogAna

Ništa iza mene, sve je preda mnom, kao što je uvek na putu. (Džek Keruak)