tunis letovanje

Ukoliko za svoj odmor planirate Tunis, letovanje u Yasmin Hamametu ili nekom proteínas antes o después de entrenar drugom mestu ove prelepe države-biće pravi izbor ovog leta.

Ja sam u Tunisu provela 12 dana i sa ovog puta nosim najlepše utiske. Smislila sam kako da vam olakšam pripremu!

Tunis letovanje!

Put : 12 dana, 11 noći 

Vreme : leto/septembar mesec

Kofer: japanke, lanena košulja, kupaći kostimi, torba za plažu, knjiga za plažu, osmeh na lice

Nicon: 580 fotografija       

šta videti u Tunisu                                                                                                                  

Prvi put sam odlučila da odem na drugi kontinent i to je bila Afrika. Tog leta sam se uputila u Tunis. Odluku sam donela sasvim slučajno, u poslednjem trenutku. Sva sreća, bilo je mesta u agenciji.
Luca Dutto, owner of the Fitness Center “Tribù in Movimento”: “The situation of our sector is worrying in the future” (VIDEO) tren cycle before and after kestore.it : x<- kestore.it – treadmills, gps sports, wellness, vibration plates, fitness equipment
Ako volite Evropu, onda će vam moje iskustvo sa ostrva Kos biti korisno!

Hvala Mariji što se potrudila oko nas, i što smo joj oduzeli više od sat vremena, kako bi dobili sve bitne informacije…veliki poljubac..

Tih dana sam bila “bombardovana” sa svih strana kako su Tunižani napadni, nekulturni, prljavi, kako nikako ne treba da idem u Tunis. Ali, ja se nekako oslanjam na svoj utisak, i želim da se u to uverim sama. Nisu uspeli da me pokolebaju, izbor je definitivno pao – Tunis letovanje- mesto Yasmin Hamamet.   

tunis letovanje 

Tunis iskustva – samo pozitivna!

Let je iz Beograda i traje sat i pedeset minuta – vremenska zona +2. Stigli smo posle ponoći, ali i po takvom mraku, mesto me je posebno oduševilo. Znala sam da će mi se baš sve dopasti.

I stvarno, prvo jutro, odlazim na doručak, oko mene konobari beskrajno ljubazni, na bazenu mi se javlja jedna Itaijanka, upss, pitam se šta je ona tražila u Tunisu, za susednim stolom sedi naš vodič koji pozdravlja našu grupu.

Odlazimo na plažu, nisam ni spustila peškir na ležaljku, kad neko me poziva ispod susednog suncobrana. Okrećem se, mladjani dečačić sa kameleonom u ruci, traži pare da se slikam sa njim.

Ukoliko na vašim putovanjima nosite knjige, preporuka jeste knjiga Avanture mladog Milisava. Knjiga je trenutno na akciji po sjajnoj ceni od 500,00rsd.

Knjigu o Milisavu možete naručiti klikom na sliku!

Knjiga Avanture mladog Milisava

Odgovaram ljubazno da nisam zainteresovana. On ne odustaje. Tada pritrčava dečko, koji je čuvar plaže, nešto mu govori, i on odlazi.

Nisam  se ne spustila na ležaljku, kad opet neko poziva, nudi mi fotografije sa bezbroj sportova na vodi. Takođe, OPET, ljubazno zahvaljujem.

Zavlačim se ispod suncobrana, kako bih napravila divnu hladovinu, neko me tapše po ramenu , okrećem se , kad ono korpa puna voća ispred mog nosa – stariji gospodin prodaje. “Ne, hvala” , zahvaljujem, ali ni on ne odustaje. Utom, prilazi još jedan gospodin, nudi jahanje kamile. “Ljudiiiiii, još nisam ni sela, šta je ovooooo. Jel je to ono o čemu su mi drugi pričali? Neće li ovako sve vreme?”

Da li zaista ovako izgleda leto u Tunisu?Letovanje koje želim je bez ovakvih ispada, moliću.

Ali, ne,  u svemu tome oni su beskrajno šarmanti, a najmanje od svega napadni. To jeste njihov posao, i ako tako posmatrate stvari, shvatićete da nisu napadni, već pravi trgovci. Lepo se zahvalite, i oni će produžiti dalje. Svaki naredni dan oni su bili tu, jer, ipak, to je njihovo radno mesto. Onda se zavalite u svoju ležaljku i uživajte. Tunis vam daje tu mogućnost.

tunis letovanje

 

Hammamet Tunis!

Yasmin Hamamet je dosta moderniji od samog Hamameta, iz razloga što je novija destinacija, ima veliki broj hotela duž šetališta i dosta je čistiji i sredjeniji od Susa i Hamameta.

Morate prošetati duž celog šetališta da vidite kako je doterano i “utegnuto” ovo mesto. Šetalište je prepuno radnjica, a sve vreme na širokom šetalištu vas prate palme.

U svakom hotelu, uveče kreću predstave koje će vas beskrajno nasmejati i zabaviti. Centar ovog mesta je marina, u kojoj se nalazi preko 700 jahti. Iznenadiće vas to što većina Tunižana poznaje srpski jezik. Ja sam se smejala njihovom čudnom izgovoru, i bezuspešno pokušavala da ih naučim ispravnom .

Možda vam se svidi i priča sa Tasosa!Ovde sam podelila svoje impresije!

šta videti u Tunisu

Tunis utisci – Medina

Negde na polovini šetalište, skrenite malo levo i pratite put koji vas vodi do  Medine. Medina u Yasmin Hamametu je kopija prave, koja se nalazi u Hamametu. Kada udjete unutar ove gradjevine, ne možete ostati ravnodušni.

Kao da ste u nekom  čarobnom vrtu. Prepuno radnjica, svega i svačega, kožnih, jeftinih stvari, cipela, tašni, jakni, suvenira, da ne znate na koju stranu da gledate. I ne samo, to,  u samoj Medini nalazi se i Muzej voštanih figura, koji je za svaku preporuku.

Svako veče će prirediti za vas neki zanimljiv ples,predstave u kojima učestvuju fakiri, i to je sve besplatno. U ovim divnim zidinama se nalazi i prelepi ,mali, romantični hoteli.

Kad izađete na terasu, odmah ste u centru dešavanja. I sve vreme, dok šetate, prati vas zvuk tunižanskih pesama. Ako želite da upoznate pravi duh, prave Medine, možete taxijem otići do Hamameta.

šta videti u Tunisu

Tunis izlet Sahara

tunis

Tunis izlet Sahara

Tunis Sahara izlet!

E, a onda, Saharaaaaaaaaaaa… To je izlet koji MORATE sebi priuštiti. Znam da većina odustaje, jer je izlet malkice skuplji, ali vredi svakog dinara.

Ne, samo što ćete prespavati u hotelu u sred Sahare, jahati kamile ili voziti dzipa, već ćete posetiti mesta gde su snimljene scene čuvenih filmova “Ratovi zvezda”, kao i scene filma“Engleski pacijent” ili obići Beduinsko selo, amfitetar El Djem…ne,ne, ne smem više da vam pričam šta ćete sve doživeti.

Znam da biste se ovog momenta prebacili u Saharu, znam,znam i ja bih ponovo.

Put koji ćete preći za ova dva dana izleta iznosi oko 1000km.

Šokirani ste zar ne? Ali, verujte mi da put nećete osetiti.

Često se prave pauze, i taj deo koji provodite u autobusu, iskoristite za razgledanje mesta kroz koja prolazite.

Tunis izlet Sahara

Tunis Sahara

Tunis letovanje! Idealno vreme je?

Najbolji period za obilazak Tunisa jeste septembar mesec, jer su tada temperature niže, i “lakše se diše”. Talasi su često OgromNiii, pa mnogi, koji nisu ljubitelji OVAKVIH TALASA, pokvare im  utisak, jer se ne mogu kupati. Voda je pretopla. Kišnih dana nema puno.

I malo je 12 dana da biste doživeli Tunis.

Trudite se da što više upoznate njihovu kulturu i običaje. I ono, što je na mene ostavilo najjači utisak jesu vesela lica Tunižana. Imala sam prilike da pričam sa mnogima,i da mi otkriju kolike su njihove plate.

Nećete verovati, npr. da jedan konobar zaradi mesečno oko 30 eura. I da, sa tim živi ceo mesec. Ali, ono što njima ne nedostaje, jeste energija i neka sponatana veselest. Beskrajno su srećni. I sa malo znaju da uživaju.

Tunis letovanje!Ovo ne propustite!

Grad Tunis, Sidi bu Said ,izlet Sahara

Za vašu dušu :

  • Bućnuti se u bazenu u hotelu “Sahara”
  • Probajte palmin sok
  • Pridružite se animatoru kad vas pozove na ples
  • Probati njihovo nacionalno jelo kus- kus

Pisala sam i o tome kako se hraniti na putu!Teskt pročitajte ovde!

tunis

tunis leto

Tunis Sahara

Tunis Sahara

tunis

Saveti :

  • Obavezno kupujte vodu. Čak i voće perite sa kupljenom vodom
  • Za mobilni birajte Tuntel mrežu, a ne Tunisianu. Cene usluga su posvoljnije, poruke i pozivi
  • Birajte hotele u prvom redu do obale. Jer, ipak je lepše ujutru kad se probudite i pogled usmerite pravo ka moru.

Shopping : Medina

Poruka vama : Budite otvoreni prema Tunižanima

Greetings from postcard : Nezaborno letovanje

Ja sam se zaljubila u Tunis, letovanje iz snova. To želim i vama.

Vaša Ana

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *